Święta, choinka, prezenty i inne pierdolety...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Zamieszczone przez krystiano
    Zamieszczone przez gregors
    czasy przełączania skróć powinno pomóc.

w zakładce 'przełączanie' czas zwłoki benzyna-gaz, tak?
    Tak, ja do 40 st. nic nie ruszałem. Powyżej poskracałem i przy 70 i wyżej mam 5 s. Jak na razie rok śmigam z takimi czasami i jest ok. Jeszcze muszę z obrotami się pobawić bo w korkach czasem łapię się na tym, że śmigam na Pb bo obroty nie wskoczyły wyższe.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Się podpytam: mocno jesteście w temacie zaawansowani...?
    Się pochwalę: dziś już ubraliśmy choinkę, 95% prezentów kupione, harmonorgam odwiedzin rodziców i dziadków ustalony
    Z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że ten durnowany owczy pęd do kupowania prezentów światecznych w ostatniej chwili po raz kolejny mnie ominie

No i czujecie tą "magię świąt"? Bo ja za "kajtka" jeszcze ją czułem, a dziś to poprostu zwykła komercja - no bo jak już widzę, że nawet opłatek sprzedawany jest w galeriach handlowych przez śnieżynki w spódniczkach ledwo przykrywajacych majtki, a pierwsze dekoracje świąteczne w marketach odpalane są 2 listopada (przy czym jeszcze przed 1 listopada szykowane są w tych sklepach "stendy" na bombki) to chyba coś jest zupełnie nie tak... Cóż, znak czasu chyba :? ...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• r2r
      RS
      • 2008
      • 4720
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mnie bardziej od komercji w marketach żenuje fakt że w święta sraty-pierdaty w TV i podniosłe hasła w stylu "...szanujmy się, poczujmy jak Bóg się rodzi, krzesajmy rodzinnego ducha, opłatki, kolędy...", a 3 dni po świętach na przejściu dla pieszych bez sygnalizacji jeden do drugiego:
      "czego leziesz prosto pod auto Ty w du.ę jeb..ny h.ju, następnym razem cię kur.o rzojadę"

i odpowiedź:
      "spierd..j zaj..ana hu.ozo, nie widzisz że piesi idą"

Taaaa...w święta czcijmy pokój i Boga, ale zaraz po świętach każdy jest spowrotem szeryf :roll:
      Artur

Komentarz

• octII
        Ambiente
        • 2012
        • 191

krajzis, świąt nie będzie (z tą choinką już ubraną to chyba trochę przesada, ale to tylko moje zdanie)

Komentarz

• zwolin
          Rider
          • 2010
          • 656

Zamieszczone przez Agamek12
          dziś już ubraliśmy choinkę
          No to chyba owczy pęd nie do końca Kolegę ominął.
          My tam konsekwentnie ubieramy w wigilię, a nie trochę po Wszystkich Swiętych :P

No i czujecie tą "magię świąt"?
          Nie, bo święta będą za ponad 2 tygodnie.
          Na razie czuję magię świąt w robocie. K........a, czy jak ludzie chcą coś kupic w danym roku, żeby mieć fv, to wszyscy rok w rok muszą czekać z zamówieniami do połowy grudnia ?
          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
          O II Tour Combi 1.6
          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

Zamieszczone przez zwolin
            dziś już ubraliśmy choinkę
            No to chyba owczy pęd nie do końca Kolegę ominął.
            My tam konsekwentnie ubieramy w wigilię, a nie trochę po Wszystkich Swiętych :P
            No fakt, tu trochę mnie poniosło... Ale jakoś nie umiałem odmówić córce która niemal ze łzami w oczach poprosila mnie, żebym kupił "tą choinkę"... :?

Zamieszczone przez zwolin
            Na razie czuję magię świąt w robocie. K........a, czy jak ludzie chcą coś kupic w danym roku, żeby mieć fv, to wszyscy rok w rok muszą czekać z zamówieniami do połowy grudnia ?
            Mam podobnie, bo właśnie kończy nie się budowa (kurczę, czemu "już" po 4,5 roku?) i muszę rozliczyć ją z Inwestorem i Podwykonawcami... Nawet od 1,5 tygodnia nie moge wyleczyć chorubska... :?
            Adam... Używam:

Komentarz

• hubert78
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1576

Z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że ten durnowany owczy pęd do kupowania prezentów światecznych w ostatniej chwili po raz kolejny mnie ominie
              Znaczy że we wigiliję będziesz malował jajka na Wielkanoc :diabelski_usmiech

No fakt, tu trochę mnie poniosło... Ale jakoś nie umiałem odmówić córce która niemal ze łzami w oczach poprosila mnie, żebym kupił "tą choinkę"...
              Słuchaj moja mała w zeszłym roku truła mi gitarę co dzień jak ją wiozłem do przedszkola , po 2 tygodniach marmolenia z premedytacją nie kupiłam choinki na "targu" tylko pojechaliśmy z córą do leśniczówki i kupiłem pozwolenie na wycięcie choinki z lasu , po czym kopnęliśmy się sankami ( a śniegu było malutko) do lasu i córka wybrała sama choinkę którą ścięliśmy i targaliśmy do domu na sankach po praktycznie nie zaśnieżonych drogach polnych (już wiem gdzie drogowcy jeżdżą piaskarko/solarkami) dotarliśmy do domu około 17-tej było już ciemno ale musieliśmy jeszcze przygotować drzewko do ubrania w chałupie (czyli struganie odziomku do stojaka co by stało prosto i takie tam). Powiem Tobie tak, mina 3 letniej córki patrzącej na choinę po którą szła cały dzień do lasu i którą sama wybrała bezcenna .
              I to jest wg mnie magia świąt , my tego nie poczujemy bo jesteśmy stare dziady i w dodatku jeździmy w aucie w kapeluszach , ale najważniejsze jest to aby dziecku dać tą przyjemność podróżowania po krainie ich marzeń i wyobraźni i jeśli to nam się uda to uwierz mi nie one będą miały łzy w oczach.

Pozdrawiam i wesołych świąt

Komentarz

• McGan
                RS
                • 2010
                • 3573
                • Superb III (3V3)

hubert78, piknie napisane Teraz to ja mam lzy w oczach Tez tak kiedys zrobie jak juz bede mial malenstwo
                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9935
                  • Ford

hubert78, żeby tak jeszcze człowiek miał czas na takie spacery i blisko miejsce, z którego mozna wyciąć choinkę...
                  Adam... Używam:

Komentarz

• margaj1
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 100

Przecież sami jesteśmy winni temu, że nie czujemy Świąt . Ludzie zmieniają cały świat i zarazem zmieniają magię Świąt .

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Takie dwa linki związane z świętami i tradycją choinki.Warto obejrzeć całość.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• phoneman
                        RS
                        • 2008
                        • 3374
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tak mi się skojarzyło

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

Panowie, a co powiecie na to, że wczoraj w miejscu, gdzie mieliśmy spota w Cz-wie (Zajazd Jurajski - zacne miejsce) w sali na piętrze ktoś zorganizował Wigilię? Wg mnie 7 grudnia to "trochę" wcześnie (żeby nie powiedzieć, że za wcześnie)...
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

Im jestem starszy(18+ :szeroki_usmiech ) tym mniej czuje magie świąt, z roku na rok klimat coraz gorszy, z roku na rok jedzenie coraz gorsza bo produkty z których sie je szykuje sa beznadziejne...sam już nie wiem czy przestajemy czuć klimat dlatego, ze jesteśmy starsi czy dlatego, że po prostu czasy się zmieniają...gdzie tradycja powoli zaczyna nic nie znaczyć albo przestaje być "modna"...

My choinkę ubieramy w wigilię :wink: chociaż jak widzę pogodę to się boję że święta spędzę z pingwinami a nie w domu.
                            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• pleban
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 580

Pytanie do kolegów z latoroślami kilkunastoletnimi.
                              Kiedy Wasze dzieciaki zorientowały się, że Mikołajowi pomaga ktoś tutejszy?
                              U mnie syn (7 lat) wciąż wierzy w Mikołaja. Jak w filmach są sceny, gdie okazuje się, że Mikołaj jest przebrany to udaje, że tego aspektu nie zarejestrował (choć w innych sprawach jest "przekumaty")
                              Koledzy mu w szkole klarują, a on swoje, że jak do nich nie przychodzi to trudno, do niego przychodzi i koniec
                              była O1 1,6 102 KM
                              była O1 1,9 TDI 90 KM
                              była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                              był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                              jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• macherstudio
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 2378
                                • Mitshibishi
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

phoneman, a miałem pracować dziś rozwaliłeś mnie tym wunderbaumem masakra po prostu masakra

[ Dodano: Nie 09 Gru, 12 09:28 ]
                                rafiki, o jasny GWINT SPOT - przegapiłem zapomniałem
                                www.prostetorodo.pl

Komentarz

• phoneman
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 3374
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

macherstudio, Mocne
                                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• hubert78
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1576

hubert78, żeby tak jeszcze człowiek miał czas na takie spacery i blisko miejsce, z którego mozna wyciąć choinkę...
                                    Skoro "znalazłeś czas" na prezenty w listopadzie , to i z pewnością dasz radę zaplanować coś jeszcze.
                                    Liczę że dasz radę

PS Spontanicznie nie zawsze znaczy źle

Komentarz

• Jark7
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 777

Eee tam, prezentów w tym roku nie będzie !
                                      Święty Mikołaj bardzo zajęty jest ...
                                      Załączone pliki
                                      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                      Jark7
                                      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• tomekjmopl
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1187
                                        • Opel
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ŚWIĘTA przez duże Ś to były moi mili za komuny - tylko praktycznie wówczas można było zjeść takie frykasy jak cytrusy, czy słodycze, TV miało 2 kanały, chyba, że wcześniej spalił się jakiś Rubin , żadnych n-ek, kompów, konsol, vod itp., tylko rodzinna atmosfera i jedzenie + prezenty, których nie można było uświadczyć na co dzień ... A teraz ... sami wiecie - porównując do tamtych lat święta są cały rok ...

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

Zamieszczone przez hubert78
                                          Skoro "znalazłeś czas" na prezenty w listopadzie , to i z pewnością dasz radę zaplanować coś jeszcze.
                                          Liczę że dasz radę

PS Spontanicznie nie zawsze znaczy źle
                                          A kto powiedział, że to ja znalazłem czas na zakupy? U mnie za Mikołaja robi małżonka - ja nie mam czasu na snucie się po sklepach (tzn. nie chce mi się)...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...